Direktlänk till inlägg 3 mars 2011
Blåbärspannacottapaj alá Kajsa
Pajdeg: 12 Digestivekakor
75 gram smält margarin
Krossa och blanda i en matberedare och tryck sen ut "degen" i en form med avtagbar kant
Fyllning: 3 gelatinblad
3dl vispgrädde
1dl socker
250 gr blåbär
200 gr creme cheese
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Sjud på svag värme grädden och sockret tills att sockret har löst upp sej.
Ta upp gelatinbladen och krama bort vattnet, rör ner dom i grädden, ta bort kastrullen från värmen och låt det hela svalna något.
Mixa blåbären till pure och blanda i creme cheesen.
Rör sen ner det i grädden och vispa till en jämn och fin kräm och hälldet i pajformen.
Låt den stå svalt i kylen i minst tre timmar eller till den stelnat.
Servera med färska bär.
När jag gjorde min så var"krämen" väldigt rinnig men den blev pannacottaaktig så småningom!
Alltså det är så längesen jag var in här på min blogg och nu, just precis nu tänkte jag fortsätta blogga men vet inte hur i hela Hisingen jag kan få in foton hit eftersom min dator tydligen vägrar inse att just den funktionen har fungerat förut :-( ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|