Direktlänk till inlägg 9 december 2010
Receptet på citronpinnarna kommer här! Dom var otroligt lätta att baka och degen var jättelätt att göra och gegga i hop.
Citronpinnar
24 st
ugn:175 grader
200gr rumsvarmt smör(jag hade margarin)
1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk rivet citronskal
Garnering:1 1/2 dl osaltade hackade pistagenötter(hade inte jag för kasper är allergisk mot nötter)
Knåda i hop ingredienserna till degen.
Dela degen i 4 lika stora bitar och rulla till 60cm långa längder(jag mätte inte utan gjorde som typ Finska pinnbitar)
Skär varje längd i 6 delar(jag skärde i lagom stora bitar och det blev definitivt inte 6 styckna...kan bero på att jag gjorde en och en halv sats)
Rulla pinnarna i pistagenöthacket, tryck till så att nötterna fastnar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Istället för att rulla mina pinnar i pistagehack så doppade vi ena ändan av dom i smält choklad.(eller jag ska göra det i morgon för jag orkar inte i dag...är förtrött...
I morgon blir det badhusbesök först och sen jobb på frillo!
STOR kram till alla som behöver en!
Alltså det är så längesen jag var in här på min blogg och nu, just precis nu tänkte jag fortsätta blogga men vet inte hur i hela Hisingen jag kan få in foton hit eftersom min dator tydligen vägrar inse att just den funktionen har fungerat förut :-( ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
|||||
|